måndag 4 oktober 2010

Hästpratare!

Idag har den varit en hästpratare i stallet och pratat med Conda och Topia.
Jag har ju varit lite orolig för Topia, tycker det är svårt att avgöra om hon har ont i fötterna eller inte.
Så på fm idag kom det hur som helst ut en dam till stallet, tog en pall och satte sig med ett block i boxen hos Topia och började skriva.
Topia berättade att hon inte har ont någonstans, men att hon har det lite jobbigt med andningen, hon älskar hagen och gillar att busa med dom andra men hon orkar inte lika länge som dom. Hon tycker att Alexander odåga…
Hon berättade att hon är mycket riden men mest körd och att hon brukade busa mycket, hon var en busig liten prinsessa när hon var ung.
Hon är frusen och tycker det är kallt och dragigt i boxen.
Hon berättade även att hon gått omkull för längesen och skadat sig illa i höger bakben, och efter det var hon tvungen att flytta.
Detta är ingenting jag vet ngt om men det kan ju varit därför hon såldes till mig som
sällskapshäst.

Jag hade ju bara tänkt att det bara skulle vara Topia som skulle få prata, men jag blev så nyfiken så även Conda fick prata lite.

Hon berättade att hon älskade när hon fick komma ut och uppleva nya saker, men ibland kunde det vara lite nervöst, gillade att rida vid vattnet och hon gillade att se vackra vyer. Hon tyckte mycket om sina kompisar speciellt ”den gamla” (Topia).
De fick inte alltid gå i samma hage längre och de dagarna saknade hon henne mycket. Hon hjälpte den gamla mycket för hon har inte ”haft det lika lätt”, (tror hon syftar på fången), hon väntar alltid på henne.
Detta stämmer ju för när jag går på vägen med båda så stannar ju alltid Conda o väntar tills Topia kommit ifatt.
Hon tycker att Alexander är jobbig ibland och hon skulle vilja säga till han på skarpen men törs inte för hon är rädd att hon ska göra honom illa för han är så liten.
Hon berättade om en rolig gubbe med käppar (troligtvis gångstavar) som ofta går förbi och pratar med dom i hagen.
Även om en ung kille i en bil som spelar hög musik, han kör alldeles för fort.
Hon känner sig ung och vital, vilket även hästprataren påpekade att hon var väldigt ung i sinnet.
Hon har heller inte ont nånstans.

Det var en väldigt rolig förmiddag och när hästprataren berättade att Conda saknade Topia när inte fick gå i samma hage fick jag en tår i ögat.
Skönt att även få veta att ingen av dom har ont någonstans, men det hade ju varit kul om de även sagt att deras matte var snällast i världen, men de kanske bara glömde…

1 kommentar:

  1. Det var lite komiskt det här :) Det är ju saker som stämmer som hästprataren absolut inte kan ha en aning om :)

    Jag tror de är jättenöjda med matte, du är nog så självklar för dem så de glömde :)

    SvaraRadera